“Dieren kinderboerderij Stadspark zijn op slachtbank beland”

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld over het fokbeleid van kinderboerderijen in Groningen. Dit na aanleiding van signalen over jonge dieren van kinderboerderij Stadspark die naar de slacht worden gebracht.

Echte misstanden heeft de partij, na de kinderboerderij meerdere malen bezocht te hebben,  niet gezien. Wel geeft de partij aan geluiden te horen dat er ook in Groningen een dieronvriendelijk fokbeleid op kinderboerderijen wordt gehanteerd. Gerjan Kelder, raadslid van de Partij voor de Dieren, zegt daarover: “Wij horen dat er op 7 oktober een aantal dieren zijn afgevoerd, die allen op de slachtbank zouden zijn beland. Wij vinden dit vreselijk. Een reden van dit dieronvriendelijke fokbeleid is dat jonge dieren meer bezoekers zouden trekken. Maar wij kunnen het ons niet voorstellen dat bezoekers van de kinderboerderij, óf het college zelf, dit dieronvriendelijke beleid acceptabel vinden!”

De partij heeft al wel een oplossing voor het probleem. “Wij stellen het college concreet voor dat kinderboerderijen dieren redden of adopteren, in plaats van fokken, dat de dieren gesteriliseerd of gecastreerd worden en dat de kinderboerderij een permanent verblijf voor hen biedt. De intrinsieke waarde van dieren en educatie hierover dient het uitgangspunt van een kinderboerderij te zijn.”

De partij wil dat het college de richtlijnen van het Kinderboerderijenbesluit gebruikt, zodat het dierenwelzijn goed is én blijft en het dieronvriendelijke fokbeleid stopt.

Contact

Postbus 94724
1090 GS  Amsterdam

Volg ons