Bestuur vSKBN reageert niet op brief inzake voorstel toevoeging Kinderboerderijenbesluit in keurmerk Kinderboerderijen

Op 18 juli 2016 is door ons zowel per post als digitaal een brief gestuurd naar het bestuur van Vereniging Samenwerkende KinderBoerderijen Nederland (vSKBN) met daarin het verzoek om in plaats van het hoofdstuk Dieren en dierenwelzijn het Kinderboerderijenbesluit in hun keurmerk Kinderboerderijen toe te voegen. Dit omdat het keurmerk van vSKBN geen recht doet aan de werkelijke welzijnsbehoeften van dieren gehouden op de kinderboerderij. Het bestaat slechts uit basale richtlijnen met minimale huisvestings- en welzijnseisen. Het keurmerk van vSKBN verhindert niet dat sociale dieren in eenzaamheid leven, er slechte huisvesting is waardoor de dieren hun natuurlijke behoeften niet kunnen uiten en dieren niet oud mogen worden en via de achterdeur verdwijnen naar handelaar en slacht. Met toevoeging van het Kinderboerderijenbesluit zou het keurmerk Kinderboerderijen van alle kanten belicht een prima keurmerk zijn. Het is erg jammer dat we nog altijd niets gehoord hebben op ons verzoek ondanks onze vraag op een reactie en dat wij graag een gesprek hierover wilden hebben. Niet alleen heel erg jammer voor de kinderboerderijdieren maar ook omdat kinderboerderijen een belangrijke voorbeeldfunctie voor kinderen zouden kunnen zijn hoe zij dienen om te gaan met dieren. Als kinderen leren hoe ze respectvol met dieren om kunnen gaan zal een hoop dierenleed voorkomen worden. Het lijkt erop dat het bestuur van vSKBN dit niet deert.

Contact

Postbus 94724
1090 GS  Amsterdam

Volg ons