Gesprek met gemeente Amsterdam over Kinderboerderijenbesluit

Stopera

In opdracht van wethouder dierenwelzijn Lauren Ivens hebben de initiatiefnemers van het Kinderboerderijenbesluit op woensdag 13 juli een gesprek gehad met twee van zijn ambtenaren. Amsterdam wil graag een diervriendelijk beleid op kinderboerderijen. Daarom heeft zij ook het Kinderboerderijenbesluit naar alle kinderboerderijen in Amsterdam gestuurd met het verzoek dit te lezen. Op dinsdag 19 juli werd er door de gemeente een bijeenkomst georganiseerd voor alle kinderboerderijen waar o.a. gediscussieerd werd over het Kinderboerderijenbesluit. Een hekel punt is het fokken van dieren blijkt telkens weer. Wij zijn blij dat kinderboederij de Werf en kinderboerderij IJburg hierin echt voor de dieren kiezen en daarom expres niet fokken zodat er geen dieren achter de achterdeur verdwijnen en een afschuwelijk lot tegemoet gaan. Wij hopen dat alle Amsterdamse kinderboerderijen hun voorbeeld gaan volgen.

Contact

Postbus 94724
1090 GS  Amsterdam

Volg ons